Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

A növényrendeléseket február vége felé kezdjük kiszállítani!
Könyv, vetőmag és hormonpor rendeléseket pár napon belül kiszállítjuk..

Az Ön bevásárlókosara üres.

Meggyfa vásárlás

Meggy gyümölcsfa, Meggyfa

Meggy gyümölcsfa

Cigánymeggy Érdi jubileum Kántorjánosi Pándy meggy

A meggyfa talajban nem válogat. Nagyrészt önbeporzók, nem szükséges feltétlenül porzófát ültetnünk.
A meggy kiváló alkalmazkodóképességű gyümölcsfaj. A téli hideget még a cseresznyénél is jobban elviseli. Tenyészidőszak alatt az optimális hő és fényigénye a cseresznyéhez hasonló, de a meggy termesztési övezete valamivel hűvösebb övezetben van, és nagyobb a téli hideg igénye is.
Vízigénye közepes, a késői érésű fajták mérete öntözéssel növelhető. A meggyfa a szélsőséges talajtípusok (futóhomok, szikes talaj, nehéz agyagtalaj) kivételével minden talajon eredményesen termeszthető. Kémhatással szembeni tűrőképessége nagyfokú. A meggyfajták virágzása átlagos évjáratban április 15-től május 2-ig tart. A fajták virágzási és érési ideje között nincs összefüggés. A hazai minősített meggy fajták közül csupán a Pándy meggy önmeddő, a többi meggy fajta öntermékenyülő. A gyümölcs alakja nem nagyon változatos, lényegében gömb alakú. A gyümölcs mérete lehet kicsi (3-4 g), közép nagy (4-5 g), nagy (5-6 g), és igen nagy (6-8g). Hazánkban jelenleg szabadon forgalmazható meggyfajták érési szezonja június elejétől július első dekádjának végéig tart.

Szabadgyökerű növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A Szabadgyökerű növényeket szeptember elejétől lehet rendelni. Ezen növények október 20-a környékén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításukat október 20-a után kezdjük meg! A beérkező rendeléseket érkezési sorrend szerint dolgozzuk fel. A szabadgyökerű növények ültetése október 20-tól március végéig tart, kivéve, ha fagyott a talaj. Szabadgyökerű növények ültetése

7 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

7 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként