Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Meggyfa

Meggyfa, Meggy fajták, Meggy gyümölcsfa csemeték

Meggy fajták, Érdi jubileum meggy Debreceni bőtermő meggyfa, Érdi bőtermő meggyfa Meteor korai meggyfa Újfehértói fürtös meggyfa

A meggyfa talajban nem válogat. Nagyrészt önbeporzók, nem szükséges feltétlenül porzófát ültetnünk.

A meggy kiváló alkalmazkodóképességű gyümölcsfaj. A téli hideget még a cseresznyénél is jobban elviseli. Tenyészidőszak alatt az optimális hő és fényigénye a cseresznyéhez hasonló, de a meggy termesztési övezete valamivel hűvösebb övezetben van, és nagyobb a téli hideg igénye is.

Vízigénye közepes, a késői érésű fajták mérete öntözéssel növelhető. A meggyfa a szélsőséges talajtípusok (futóhomok, szikes talaj, nehéz agyagtalaj) kivételével minden talajon eredményesen termeszthető. Kémhatással szembeni tűrőképessége nagyfokú.

A meggyfajták virágzása átlagos évjáratban április 15-től május 2-ig tart. A fajták virágzási és érési ideje között nincs összefüggés. A hazai minősített meggy fajták közül csupán a Pándy meggy önmeddő, a többi meggy fajta öntermékenyülő. A gyümölcs alakja nem nagyon változatos, lényegében gömb alakú. A gyümölcs mérete lehet kicsi (3-4 g), közép nagy (4-5 g), nagy (5-6 g), és igen nagy (6-8g). Hazánkban jelenleg szabadon forgalmazható meggyfajták érési szezonja június elejétől július első dekádjának végéig tart.2023 őszétől gyümölcsfákat nem forgalmazunk. Bogyós gyümölcs kínálatunk.Nem található termék a megadott feltételekkel.