Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Szabadgyökerű növények rendelése!

2018. szeptember 19-én szerdán a lerakat technikai okok miatt zárva tart!

Az Ön bevásárlókosara üres.

Meggyfa vásárlás

Meggy gyümölcsfa, Meggyfa

Cigánymeggy Érdi jubileum Kántorjánosi Pándy meggy

Megosztás !


A meggyfa talajban nem válogat. Nagyrészt önbeporzók, nem szükséges feltétlenül porzófát ültetnünk.

A meggy kiváló alkalmazkodóképességű gyümölcsfaj. A téli hideget még a cseresznyénél is jobban elviseli. Tenyészidőszak alatt az optimális hő és fényigénye a cseresznyéhez hasonló, de a meggy termesztési övezete valamivel hűvösebb övezetben van, és nagyobb a téli hideg igénye is.

Vízigénye közepes, a késői érésű fajták mérete öntözéssel növelhető. A meggyfa a szélsőséges talajtípusok (futóhomok, szikes talaj, nehéz agyagtalaj) kivételével minden talajon eredményesen termeszthető. Kémhatással szembeni tűrőképessége nagyfokú.

A meggyfajták virágzása átlagos évjáratban április 15-től május 2-ig tart. A fajták virágzási és érési ideje között nincs összefüggés. A hazai minősített meggy fajták közül csupán a Pándy meggy önmeddő, a többi meggy fajta öntermékenyülő. A gyümölcs alakja nem nagyon változatos, lényegében gömb alakú. A gyümölcs mérete lehet kicsi (3-4 g), közép nagy (4-5 g), nagy (5-6 g), és igen nagy (6-8g). Hazánkban jelenleg szabadon forgalmazható meggyfajták érési szezonja június elejétől július első dekádjának végéig tart.

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Szállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

A cserepes, edényes, konténeres növényeket tavasztól késő őszig bármikor ültethetjük!

6 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

6 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként