Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Körtefa

Körtefa oltvány árak Japán körte fajták

Nyári körte Téli körte - Árpával érő Bosc kobak Fétel apát Hardenpont Kieffer Pacham's Triumph körtefa

Körtefa oltványok eladása Körte fajták nyári őszi téli körte, Vilmos körte, Conference körtefa, Hardenpont, Fétel apát körtefa.
A körte a környezeti tényezőkkel szemben igényes gyümölcsfajok közé tartozik. Általánosan igaz, hogy minél későbbi érésű egy körte fajta, annál igényesebb az ökológiai körülményekre. A körte vízigényes gyümölcs, az őszi és téli fajtáknak évente 700-800 mm csapadékra van szüksége. A nyári körte fajták 500-700 mm mellett is eredményesen termeszthetők. Vegetációs időben a gyümölcs növekedés idején fontos a vízellátás. A nagy meleggel párosuló szárazság esetében gyümölcshullás, vagy levélhullás következhet be. A körtefa a közép kötött, mélyrétegű, jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag vályog és agyagos talajokat kedveli. Gyengébb talajokon a gyümölcs apró marad, a gyümölcs húsában kősejtek képződnek. A körte későn fordul termőre. Vadkörte magonc alanyon 6-7. évben kaphatunk megfelelő terméshozamokat. Birsalanyokon 2-3 évvel korábbi termőre fordulást várhatunk. A körte önmeddő, azaz idegenmegporzást igénylő gyümölcsfaj, ezért legalább 2 fajtát kell együtt telepítenünk.

Szabadgyökerű növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A Szabadgyökerű növényeket szeptember elejétől lehet rendelni. Ezen növények október 20-a környékén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításukat október 20-a után kezdjük meg! A beérkező rendeléseket érkezési sorrend szerint dolgozzuk fel. A szabadgyökerű növények ültetése október 20-tól március végéig tart, kivéve, ha fagyott a talaj. Szabadgyökerű növények ültetése

Static CMS block displayed above list/grid of products. Put your own content here.

12 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

12 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként