Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Szabadgyökerű növények rendelése!

2018. szeptember 19-én szerdán a lerakat technikai okok miatt zárva tart!

Az Ön bevásárlókosara üres.

Diófa, Szelídgesztenye

Diófa és Szelídgesztenye fa vásárlás dió oltványok

Milotai 10 dió Alsószentiványi Tiszacsécsi diófa oltvány Szelídgesztenye

Megosztás !


A dió Magyarország egész területén megtalálja a szükséges életfeltételeit, tehát bárhová ültethetünk diófát. A dió természetes előfordulása a folyók folyásának árterében van, jellegzetes folyókísérő növény, ebből eredően fokozott vízigénye meghatározó jelentőségű a termesztésben. A diófa évi vízszükséglete 800-1000 mm. A dió a mályrétegű, levegős, jó vízgazdálkodású, legalább 50 cm-es termőréteg vastagságú talajon fejlődik kielégítően. A diófát először magoncként termesztették, az oltást Franciaországban alkalmazták elsőként.

A Juglans regia - Közönséges dió vagy Király dió, magról nevelt diófa ősidők óta termesztett faj a mediterrán és mérsékelt égöv alatt nagymértékben elterjedt. A nálunk termesztésben lévő közönséges diót az ókori görögök Perzsiából szerezték. A görögöktől került a mag Rómába először. A Juglans regia Itáliából terjedt el Európa többi országába.
A diófa a meszes, mély rétegű, tápdús talajt és a késői fagyoktól védett fekvést kedveli. Ilyen helyen hatalmas koronát nevel, és igen hosszú életű lesz. A gyümölcs szedését akkor kezdjük, amikor a termőburok felreped és termése földre hullik. Nagy különbség van a magonc és oltvány dió között. A magonc dió 10 év múlva fordul termőre, az oltvány viszont az ültetés után a 3-4. évben.

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Szállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

A cserepes, edényes, konténeres növényeket tavasztól késő őszig bármikor ültethetjük!

3 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

3 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként