Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Jelenleg csak Könyvek Kellékek és Vetőmagok rendelhetők oldalainkon! Növényeket legkorábban január végétől kínálunk újra.

Az Ön bevásárlókosara üres.

Diófa, Szelídgesztenye

Diófa és Szelídgesztenye fa vásárlás diófa oltványok

dió

Milotai 10 dió Alsószentiványi Tiszacsécsi diófa oltvány Szelídgesztenye

A dió Magyarország egész területén megtalálja a szükséges életfeltételeit, tehát bárhová ültethetünk diófát. A dió természetes előfordulása a folyók folyásának árterében van, jellegzetes folyókísérő növény, ebből eredően fokozott vízigénye meghatározó jelentőségű a termesztésben. A diófa évi vízszükséglete 800-1000 mm. A dió a mályrétegű, levegős, jó vízgazdálkodású, legalább 50 cm-es termőréteg vastagságú talajon fejlődik kielégítően. A diófát először magoncként termesztették, az oltást Franciaországban alkalmazták elsőként.

A Juglans regia - Közönséges dió vagy Király dió, magról nevelt diófa ősidők óta termesztett faj a mediterrán és mérsékelt égöv alatt nagymértékben elterjedt. A nálunk termesztésben lévő közönséges diót az ókori görögök Perzsiából szerezték. A görögöktől került a mag Rómába először. A Juglans regia Itáliából terjedt el Európa többi országába.
A diófa a meszes, mély rétegű, tápdús talajt és a késői fagyoktól védett fekvést kedveli. Ilyen helyen hatalmas koronát nevel, és igen hosszú életű lesz. A gyümölcs szedését akkor kezdjük, amikor a termőburok felreped és termése földre hullik. Nagy különbség van a magonc és oltvány dió között. A magonc dió 10 év múlva fordul termőre, az oltvány viszont az ültetés után a 3-4. évben.

Szabadgyökerű növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A Szabadgyökerű növényeket szeptember elejétől lehet rendelni. Ezen növények október 20-a környékén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításukat október 20-a után kezdjük meg! A beérkező rendeléseket érkezési sorrend szerint dolgozzuk fel. A szabadgyökerű növények ültetése október 20-tól március végéig tart, kivéve, ha fagyott a talaj. Szabadgyökerű növények ültetése

7 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

7 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként