Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Cseresznyefa

Cseresznye Cseresznyefa oltványok - Gyümölcsfa

Alex Bigarreau Burlat Carmen Germersdorfi 3 Szomolyai fekete Katalin Vega sárga cseresznye Van cseresznye

Gyümölcsfa oltványok Cseresznye fajták. Májusi cseresznye korai ropogós cseresznye, Stella, Bigarreau Burlat, Sunburst cseresznyefa

Már 2000 éve termesztettek cseresznyét Dél-Kelet Európában, a rómaiak Julius Caesar uralkodásának idején legalább nyolc cseresznye fajtát ismertek.
A cseresznye az egyik legjelentősebb nyári csemegénk. Korai érése és élvezeti értéke a kedvelt gyümölcsök közé sorolja. A termés nagy részét frissen fogyasztják. Ezen kívül a cseresznye keresett tartósítóipari nyersanyag, zömmel befőttet készítenek belőle, de számottevő a gyorsfagyasztásra és a légyártásra használt gyümölcs mennyisége is.
Hazánkban az uralkodó cseresznye fajta a Germersdorfi óriás volt. Az utóbbi évtizedben növekedett a Bigarreau Burlat és a Van cseresznye fajták aránya.
A cseresznyefa vízigénye közepes, jó vízgazdálkodású talajon évi 500-600 mm csapadék mellett öntözés nélkül is eredményesen termeszthető.
Hagyományos alanyokon - vadcseresznye, sajmeggy - a fák 11. éves korban 4-6 méteres magasságot és 5-7 méteres szélességet érnek el.

Szabadgyökerű növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A Szabadgyökerű növényeket szeptember elejétől lehet rendelni. Ezen növények október 20-a környékén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításukat október 20-a után kezdjük meg! A beérkező rendeléseket érkezési sorrend szerint dolgozzuk fel. A szabadgyökerű növények ültetése október 20-tól március végéig tart, kivéve, ha fagyott a talaj. Szabadgyökerű növények ültetése

Static CMS block displayed above list/grid of products. Put your own content here.

9 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

9 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként