Hideg zöldségleves

  • Frissítve: 2019-09-14  

Levesek, Uborkás ételek | Hideg zöldségleves, Hozzávalók:
1 uborka,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zöldpaprika,
50 dkg paradicsom,
1/2 dl olaj,
só,
bors,
egy kevés ecet,
1 dl tejföl,
metélőhagyma.
Hideg zöldségleves elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az uborkát apró kockákra vágva, a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát. Fölengedjük vízzel, és jó félóráig főzzük. Szitán áttörjük, és tejföllel elkeverve, metélőhagymával meghintve, lehűtve tálaljuk.

Hideg vaddisznó szeletek
Hideg zöldség krémleves
Hideg zöldségleves