Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Szeder fajták

Szeder fajták, Josta

Arapaho szeder Thornfree cserepes szeder, Josta, Rikő

A szeder gyümölcse apró csonthéjas termés. A szeder gyümölcsében nagy mennyiségű A-vitamin, ásványi anyag és gyümölcssavak vannak. Friss fogyasztásra, valamint zselé, édes must, desszertbor készítésére is alkalmas gyümölcs.
Javasolt sortávolsága 2,5-3 méter, tőtávolsága 1,5-2 méter. A szeder igen erős fejlődésű növény, széles sövényben terem. Erős, magas támrendszer szükséges, amely alkalmas a nagy többség megtartására. Ültetéskor metsszük vissza a növényeket 2-3 rügyre. Az első év végén a vesszőket 4-8 rügyre vágjuk vissza. A metszés ideje télen december-február között ideális. A második év végén az előző évi letermett vesszőket tőből vágjuk vissza, a nyáron fejlődött hajtásokból két három erős vesszőt hagyjunk meg és ezeket vágjuk vissza 1-1,5 méteresre. A harmadik év végén a letermett vesszőket tőből távolítsuk el és az új hajtásokból 2-4 vesszőt hagyjunk meg, amit 2-3 méteresre vissza kell vágni.

1 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista 

1 Termék

Emelkedő irány beállítása
oldalanként

Rács  Lista