Zsázsa csíramag
Vetés: egész évben
Csíráztatás menete:
1 evőkanál zsázsa csíramagot tegyünk egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt. A csíráztató edénybe, vagy egy lapos tányérra tegyünk itatóspapírt, vagy törlőkendőt és erre szórjuk ki a magokat.
Naponta öblítsük át két-három alkalommal úgy, hogy utána pangó víz ne maradjon a tányéron.
Öntözés: naponta kétszer-háromszor
Csírázási idő: 2-4 nap
Hőmérséklet: kb. 20 C
Kiválóan fogyasztható vajas kenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben.
Jellegzetes, kissé kesernyés ízű csíranövény.
A zsázsa sok vitamint tartalmaz.
Telítetlen szírsavtartalma hatásos a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére.
Általános immunerősítő, gyulladáscsökkentő, sőt potencianövelő hatásáról is ismert.
Botanikai név | Lepidium sativum |
---|---|
Megnevezés | Zsázsa csíramag |
Kategória | Zöldség vetőmag, Csíramagok |
Megjegyzés | A tasak 30 g Zsázsa csíramagot tartalmaz |
Vetési idő | Februárban vethető, Márciusban vethető, Áprilisban vethető, Májusban vethető, Júniusban vethető, Júliusban vethető, Augusztusban vethető, Szeptemberben vethető, Októberben vethető |
Növény tulajdonságok | Nem |
Alkalmazás | Nem |