Dzsungáriai rózsa, Vadrózsa, Rosa laxa
A Rosa laxa gyümölcse ehető, C-vitamin, E-vitamin és ásványi anyagokban gazdag, nyersen, vagy főzve fogyasztják. Termése 15 mm átmérőjű, sok magot tartalmaz. Termései szeptember vége felé érnek. A gyümölcsben van egy réteg szőrszál a hús és termés héj között, amit el kell távolítani, mert irritációt okozhat.
Homokos vagy agyagos talajba is ültethető napos vagy félárnyékos helyre.
| Botanikai név | Rosa laxa |
|---|---|
| Megnevezés | Dzsungáriai rózsa, Vadrózsa |
| Fajta | Rózsák |
| Kategória | Vadrózsa, Csipkebokor, Virágos cserjék |
| Méret, magasság | 20-25 cm |
| Alkalmazás | Szegélyként |
| Növény tulajdonságok | Illatos növények |
| Növény magasság | Közepes 150-180 cm, Magas 180-250 cm |
| Virág szín | fehér virágok |
| Fényigény | Napot kedvelő |
| Ültetési tőtávolság | 40-60 cm, 50-60 cm |
| Ültetési idő | Egész évben ültethető |

