Retek csíramag
Retek csíramag vetés: egész évben lehetséges.
Egy tányérhoz 2-3 evőkanál mag. Hőmérséklet: 20°C.
Öntözés: naponta. Csírázási idő: 3-4 nap.
Retek csíramag alkalmazás: Tegyünk 2-3 evőkanál retekmagot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és helyezzük a csíráztató edénybe, vagy szűrőpapírra. Naponta kétszer langyos vízzel öblítsük át és tegyük 20°C -os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek.
A VÍZ SOHA NE ÁLLJON A MAGOKON, MINDIG CSEPEGTESSÜK LE, MIVEL KÖNNYEN BEROHADHAT!
Három nap után kész a csíranövény.
A kicsíráztatott anyag hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Ismételjük meg hetente a csíráztatást, így folyamatosan friss vitaminokhoz jutunk.
Felhasználás: A retekcsíra enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű.
Botanikai név | Raphanus sativum |
---|---|
Megnevezés | Retek csíramag |
Kategória | Csíramagok, Zöldség vetőmag |
Megjegyzés | A tasak 15 g Retek csíranagot tartalmaz |
Vetési idő | Februárban vethető, Márciusban vethető, Áprilisban vethető, Májusban vethető, Júniusban vethető, Júliusban vethető, Augusztusban vethető, Szeptemberben vethető, Októberben vethető |
Növény tulajdonságok | Nem |
Alkalmazás | Nem |