A tartalomból:
A pálinkakészítés rövid története
A pálinkanév-használat magyar kizárólagossága
A pálinka fajtái
Párlatok
Az eredetvédett pálinka fogalma
Hogyan készíthetők a jó pálinkák, mi kell a jó pálinkához?
A pálinkák és gyümölcspárlatok alapanyagai, minőségi követelményei
A gyümölcsök termesztési körülményei
A gyümölcs fajtájának hatása a pálinka minőségére
A gyümölcsök válogatásának szempontjai
A pálinkafőzdék működési formái
A gyümölcsfajták közötti különbségek
A gyümölcs szedésének, szüretelésének helyes időpontja
A gyümölcsök szedésének módjai és körülményei
A pálinka alapanyagai
A felhasználható gyümölcsök
Főbb gyümölcsfajtáink
Vadon termő gyümölcsök mint pálinka-alapanyagok
Szőlő-, bor- és borászati melléktermékek
A cefrézés technológiai lépései
A cefre savvédelme
Élesztőtápsók
A gyümölcs cefrézésénél fellépő mikroorganizmusok
Penészgombák
Baktériumok ...
Szerző: | Panyik Gáborné dr. |
---|---|
Kiadó | Cser Kiadó |
ISBN szám | 9789632783413 |
Kiadás éve: | 2013 |
Oldalak száma: | 116 |
Áfa kulcs: | 5 % |