Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

A növények értékesítése szünetel!
Jelenleg vetőmagok ,könyvek, kellékek rendelhetők áruházas oldalainkon!
Növényeket 2023. február hónaptól kínálunk újra.

Az Ön bevásárlókosara üres.

Öntözés aszályos időben

 

Öntözés nyáron nagy melegben Öntözővíz mennyisége

Ha az időjárás forró és száraz, akkor az emberek megpróbálják elkerülni a fizikai veszélyeket, hűvösebb helyre mennek és hidratálnak. A fák nem tudnak felkelni és elmenni egy kényelmesebb helyre, ezért rajtunk múlik, hogy enyhítsük a szélsőséges körülményeket, a szárazságot.
A jó vízháztartásban élő fák kiváló egészségnek örvendenek. Ha nem fordítunk kellő figyelmet a helyes vízháztartásra akkor a fa nem úgy fog növekedni, mint várható. A gyümölcs minőségét is befolyásolja a termő időszakban a szárazság. A magas hőmérséklet és vízhiány miatt legyengült fák hajlamosabbak különféle betegségekre. Ezen fák, amelyek a vegetációs időszakban legyengültek az aszály miatt, nem lesznek képesek télre tartalékot felhalmozni, hogy átvészeljék a telet.

A fonnyadt és megperzselt levelek árulkodó jelei, hogy a fák stresszben vannak. A gyökerek nem képesek pótolni az elpárologtatott nedvességet, ezért perzselés jelei mutatkozhatnak.

A fiatal fáknál fontos a rendszeres, ütemezett öntözés. Normál körülmények között körülbelül 4 liter víz szükséges 7-10 napra. Ez 25 mm csapadéknak megfelelő mennyiség hasonló idő alatt.
Szárazság idején hetente kétszer 4 liter víz szükséges egy fának. Az idősebb fák nem igényelnek további öntözést, de szárazság idején érdemes öntözni 2-3 alkalommal egy hónap alatt.

Érdemes követni az alábbi öntözési szabályokat:

  • Kerülje az öntözést a nap legmelegebb időszakában
  • Vegye észre, ha szárazabb időszak következik be a termőidőszakban
  • Takarja be fedőréteggel, mulcscsal a fák tövét, hogy csökkentse a párologtatást.

Wiandt Gábor by - Wiandt Díszfaiskola Bt.

Wiandt Díszfaiskola Bt. Kertészet