Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Mit tegyek, ha megérkezik a növény csomag?

Ha megérkezik a növénycsomag

Ha ősszel, vagy tavasszal megérkezik a futár a Tuja.hu Kertészeti Webáruház csomagjával, akkor törekednünk kell arra, hogy mielőbb elültetésre kerüljenek a növények.
Megértjük, ha az érkezés napján még nincs ideje az ültetésre. Ezen oldalunkon arról írunk, hogy valamilyen módon nyugodtan késleltetheti a telepítést különböző fák és növények esetében.

Szabad gyökeres fák

Amikor megnyitjuk a csomagot, látni fogjuk, hogy nedves a gyökérzet. Permetezzen egy kevés vizet, majd zárja vissza a zsákot és tegye egy hűvös, fűtetlen helyiségbe, pincébe, garázsba, vagy istállóba. Ez a módszer segít késleltetni az ültetést akár  2-3 napra.

Ha a telepítést el kell halasztani több, mint 10 napra, akkor a fákat a szabadban kell tárolni. Ehhez ásni kell egy lejtős árkot, ami elég hosszú és széles ahhoz, hogy megtartsa a gyökérzetet.
Fektesse a fákat ebbe az árokba úgy, hogy a gyökerek a meredek oldal felé nézzenek. Ezután öntözze meg, áztassa vízzel a gyökérzetet mielőbb és takarja be a gyökérzetet a kiásott földdel alaposan.

Cserepes növények és fák

A cserjék, bokrok, évelő növények kis konténerekben, cserepekben érkeznek. Ezeket a növényeket úgy kell kezelni, mint a szobanövényeket, amíg nem kerülnek elültetésre. Elég őket csak alkalmilag megöntözni, ha látjuk, hogy száraz a talajuk. Ne öntözzük túl őket, bőven elegendő a földnedves állapot, főleg ősszel, amikor hűvös, hideg az idő. Ha meleg, nyárias időjárás van, akkor kint is tárolhatjuk a növényeket félárnyékos helyen az elültetésig.

Nem kell aggódni, ha nem áll készen a növényültetésre azonnal. Ha kedvezőtlen időjárás vagy más előre nem látott probléma adódik, akkor nyugodtan várjon pár napig és biztonságosan tárolja a fákat és a növényeket egy rövid ideig, amíg készen áll a telepítésre.

Fűszernövények gyógynövények