Csicseriborsó csíramag
A csicseriborsó csírának íze a friss mogyoró ízéhez hasonlít.
A csicseriborsó sok vasat és fehérjét tartalmaz. Antioxidáns és szabályozza az inzulin szintet a cukorbetegeknél.
Rostanyaga kedvezően hat az emésztésre. Sokféle ételben használható, de csak párolva, felmelegítve fogyasszuk, mivel a babhoz hasonlóan phasint tartalmaz, mely hő hatására bomlik le.
Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű Vetés: egész évben.
Egy tányérban 2-3 evőkanál magot egyenletesen elszórni.
Hőmérséklet: 15-20 C.
Öntözés: naponta.
Csírázási idő: 2-3 nap.
ALKALMAZÁS:
Tegyünk 2-3 evőkanál magot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és áztassuk be 8-10 órára. Helyezzük a csíráztató edénybe vagy szűrőpapírra, majd naponta kétszer langyos vízzel öblítsük át.
Tegyük 15-20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kítéve direkt napsütésnek.
A VÍZ SOHA NE ÁLLJON A MAGOKON, MINDIG CSEPEGTESSÜK LE, MIVEL KÖNNYEN BEROHADHAT 2-3 nap után kész a csíranövény (hosszabb idő múlva kesernyés ízű lesz). Ismételjük meg hetente a csíráztatást, így folyamatosan friss vita- minokhoz jutunk.
A csicseriborsó 20-50 cm magas növény. Szubtrópusi, vagy trópusi területek növénye, ahol az évi csapadékmennyiség 400 mm körüli.
Botanikai név | Cicer arietinum |
---|---|
Megjegyzés | A tasak 50 g Csicseriborsó csíramagot tartalmaz. Egységár: 6,30 Ft/g |
Vetési idő | Februárban vethető, Márciusban vethető, Áprilisban vethető, Májusban vethető, Júniusban vethető, Júliusban vethető, Augusztusban vethető, Szeptemberben vethető, Októberben vethető |
Növény tulajdonságok | Nem |
Alkalmazás | Nem |