Búzacsíra mag
Vetés: egész évben
Csíráztatás menete:
2-3 evőkanál csíramagot tegyünk egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt. A csíráztató edénybe, vagy egy lapos tányérra tegyünk itatóspapírt, vagy törlőkendőt és erre szórjuk ki a magokat.
Naponta öblítsük át két-három alkalommal úgy, hogy utána pangó víz ne maradjon a tányéron.
Öntözés: naponta kétszer-háromszor
Csírázási idő: 3 nap
Hőmérséklet: kb. 20 C
A csírák az első 2-3 napban a legédesebb ízűek.
Sokféle ételben használhatók nyersen vagy párolva.
Müzliben, joghurtban, túróban is kiváló ízű.
Felhasználhatjuk salátákhoz, palacsintákhoz, levesekhez, zöldségköretekhez, tésztafélékhez és tojásételekhez.
Botanikai név | Triticum aestivum |
---|---|
Megnevezés | Búza csíramag |
Kategória | Csíramagok, Zöldség vetőmag |
Megjegyzés | A tasak 50 g Búzacsíra vetőmagot tartalmaz. Egységár: 3,72 Ft/g |
Vetési idő | Februárban vethető, Márciusban vethető, Áprilisban vethető, Májusban vethető, Júniusban vethető, Júliusban vethető, Augusztusban vethető, Szeptemberben vethető, Októberben vethető |
Növény tulajdonságok | Nem |
Alkalmazás | Nem |