Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Borospincék Borkészítés Borvidékeink, Mezőgazdaság - Szőlészet, borászat

További képek

  • Borospincék Borkészítés Borvidékeink, Mezőgazdaság - Szőlészet, borászat

Borospincék Borkészítés Borvidékeink

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

ISBN szám: 9789632782195
Kiszerelés: Könyv

A szőlőtermesztés és a borkészítés kultúránk, történelmünk és jövőnk része, nemzeti kincsünk. Megtanít a természet, az élő dolgok és élettelen alkotások tiszteletére, segít visszatalálni az elvesztett értékekhez, megtanít a mértékletességre és a türelemre. A kötet bemutatja a népi építészetben fellelhető, egy adott borvidékre jellemző borospincéket és présházakat; megtudhatjuk, hogyan alakítsuk át vagy újítsuk fel már meglévő pincehelyiségünket úgy, hogy az borkészítésre, bortárolásra alkalmas legyen. Megismerhetjük az egyes bortípusok (fehér, rozé, vörös) készítésének változatos technológiáit, végül pedig megismerhetjük az egyes magyarországi borvidékeket és a rájuk jellemző szőlőfajtákat. Ez az utolsó fejezet szinte csábít, hogy felkerekedjünk és bejárjuk ezeket a különleges tájakat, ahol természetesen a könyv elején bemutatott népi építészeti emlékeket is megcsodálhatjuk.

Tovább...

Elérhetőség: Készleten

Csak 2 maradt készleten
Ár: 3595 Ft
db
Szállítás időpontja

Megosztás !

 
FIGYELEM !!!
  • - Ha most adja le rendelését akkor a futár
    2017. NOVEMBER 23-kán  kézbesíti csomagját.
    Csomagfeladás előtt pár nappal értesítjük a címzetteket a csomag érkezésének napjáról.
    .

Komáromi lerakat
Link: Nyitva tartás

* A szabad gyökeres növényeknél jelzett készlet az október végén beérkező mennyiséget jelenti!

Szállítási díjak

Maximum 2 méter magas csomagot küldünk a vásárlóknak.
* Csak Tasakos vetőmagok és Könyvek rendelése esetén - 1 390 Ft

Rendelési érték szerint Szállítási költség
3 500 – 11 999 Ft között 2 500 Ft
12 000 – 29 999 Ft között 2 500 Ft
30 000 Ft-tól előreutalással maximum 3db csomag 2 500 Ft
Földlabdás növények szállítási költsége 1 850 Ft
* Ha egyéb termékek mellett földlabdás Bambuszt, Szelídgesztenyét is rendel, akkor a rendelési érték szerinti díj mellé a földlabdás csomag(ok) szállítási költsége is hozzáadódik a szállítási díjhoz!  
1 db konténeres Szelídgesztenye vagy
2 db földlabdás bambusz fér egy csomagba
4 db csomagtól a szállítási költség külön megállapodás tárgyát képezi. Ilyen esetben emailben tájékoztatjuk a szállítási költség nagyságáról.
 

Termék leírás

Borospincék Borkészítés Borvidékeink, Mezőgazdaság - Szőlészet, borászat


A tartalomból: 
A szőlőművelés, borkészítés építményei a népi építészetben 
A hagyományos pincék alaptípusai 
A lyukpincék és a mély pincék 
A présházpincék 
A présházas pincék 
A szőlőtermelés rövid története 
A hagyományos pinceépítés anyagai 
Az altalaj geológiai, kőzettani tulajdonságai 
A kő 
Az égetett tégla 
A fa 
A mész 
A pincék építésénél alkalmazott szerkezetek történeti áttekintése 
Az alapozás 
A falak 
A födémszerkezetek 
A szigetelés 
A tető 
A szellőzők 
A nyílászáró szerkezetek 
A padló 
A pinceépítés két legkényesebb pontja: vízszigetelés és szellőzés 
A föld alatti vizek csoportosítása 
A talajjal érintkező szerkezetek nedvesség elleni szigetelése 
A nedvesség távoltartásának lehetőségei 
Meglévő építmények utólagos vízszigetelése 
Szellőzés, a természetes levegőcsere működése 

Bor tárolására alkalmas helyiség kialakítása 
Meglévő épület alatti pincék alkalmassá tétele bortárolásra 
A páratartalom - A hőmérséklet - A zaj - A rezgés - A fény - A szagok - Gépészeti megoldások 

A régi, boltozott pincék felújítása, bővítése 
Szerkezeti problémák 
Falazott szerkezetek károsodása 
Fa anyagú szerkezetek károsodása 
Vízszigetelési problémák 
Hőszigetelési problémák 
Szellőzési problémák 
Kövek, kő anyagú szerkezetek károsodása 
Bővítés, átalakítás során felmerülő egyéb problémák 
A borkészítés eszközei, technológiája és helységei 
A borkészítés eszközei 
A fehérborok készítésének technológiája, szükséges felszerelések, helyiségek 
A rozébor készítésének technológiája, szükséges felszerelések, helyiségek 
A vörösbor készítésének technológiája, szükséges felszerelések, helyiségek 
A pincészetek helyiségei és funkcionális elrendezésük 
A pincészet helyiségei 
A pincészet helyiségeinek elrendezése 
A borkészítés során keletkező melléktermékek és hulladékok kezelése 
Magyarország borvidékei - Csongrádi - Hajós-Bajai - Kunsági borvidék - Ászár-Neszmélyi - Badacsonyi - Balatonfüred-Csopaki borvidék - Balaton-felvidéki - Etyek-Budai - Móri - Pannonhalma-Sokoróaljai - Somlói borvidék - Soproni - Balatonboglári - Pécsi - Szekszárdi borvidék - Villányi - Bükkaljai - Egri - Mátraaljai - Tokaj-hegyaljai borvidék - Balatonmelléke - Tolnai borvidék

További információk
Kiemelt termékek Igen
Szerző: dr. Janky Ferenc, Kérey Csilla
Kiadó Cser Kiadó
ISBN szám 9789632782195
Kiadás éve: 2011
Oldalak száma: 100
Áfa kulcs: 5 %
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Talán a következő termékek is érdekelhetik: