Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

A növényrendeléseket február vége felé kezdjük kiszállítani!
Könyv, vetőmag és hormonpor rendeléseket pár napon belül kiszállítjuk..

Az Ön bevásárlókosara üres.

Tavirózsa, tündérrózsa

Tavirózsa Tündérrózsa vásárlás árak

Piros tavirózsa Sárga tavirózsa

Tavirózsa fajták, Tavirózsák - Tündérrózsák, tavirózsa rendelés, árak. 2004. évtől kezdődően küldünk vízinövény, hínár és tavirózsa fajtákat vásárlóinknak. A hínárok kivételével cserepes növényeket küldünk. A hínár fajtákat újságpapírba csomagoljuk. A tavirózsákat fólia zacskóba tesszük, hogy levelük ne száradhasson ki. Minden vízinövény biztonsággal és épségben fog megérkezni címére.

A vízi liliom, tavirózsa, tündérrózsa talajban gyökerezik, lapos, viaszos bevonatú kerek levelei a víz felszínén úsznak. A leveleket hosszú, vastag, húsos, kúszó szárak tartják. Virágai a víz fölött nyílnak. A virágokat pillangók, poszméhek, legyek porozzák be. A mérsékelt és trópusi égöv alatt is őshonos. A 19. század óta nemesítik. Általában a kerti tavak aljára helyezik el, nagyobb edénybe ültetve, ahol több évig háborítatlanul nevelhető. A fiatal cserepes növények szárai a tóba helyezve gyorsan növekednek, hogy levelei a víz felszínét mielőbb elérjék.
A tavirózsák, tündérrózsák központi helyet foglalnak el a tóban. Nyár elejétől késő őszig folyamatosan mutatják nagy, illatos, feltűnő virágjukat. Nagy kiterjedésű levélzetükkel árnyékolják a vízfelületet. Leveleik alatt bújnak meg a halak. A kínálatunkban szereplő tavirózsa fajtáknál jelezzük az ideális vízmélységet. A tavirózsák beültetésekor szinte bármilyen agyagos talajt használhatunk. A cserepes tavirózsákat ültessük át egy nagyobb, vagy jóval nagyobb cserépbe, (8-15 liter) vagy akár egy zöldséges ládába. Zöldséges ládába akár két tavirózsát is tehetünk.
Sima kerti földet szórhatunk az edény kétharmad részéig, csak lazán tömörítsük, majd helyezzük el benne a növényeket. A tetejére apró kavicsokat tegyünk és óvatosan helyezzük a tó aljára az edényt. Így több évig is (2-3) elvan a növény átültetés nélkül.

3 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

3 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként