Wiandt Kertészet - Tel:+36-20/981-7694 munkaidőben

Vissza az oldal tetejére

A növényrendelések szállítását február végén -március elején kezdjük meg!

Az Ön bevásárlókosara üres.

Fák, Díszfák Gyümölcstermő fák kollekció

További képek

  • Fák, Díszfák Gyümölcstermő fák kollekció

Gyümölcstermő fák kollekció - 5 db növény

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Botanikai név: Malus sylvestris, Morus alba, Pyrus pyraster, Sorbus aucuparia
Kiszerelés: Cserepes, konténeres növény, Szabadgyökerű növény
Megjegyzés: Készletben értékesített termékek. 5 db növény szerepel a kollekcióban. 3 db cserepes + 2 db szabadgyökerű növény

Az összeállítás tartalma: 5 db szabadgyökerű fa: 1 db Malus sylvestris, Vadalma + 1 db Morus alba, Fehér eperfa + 2 db cserepes Pyrus pyraster, Vadkörte + 1 db cserepes Madárberkenye Sorbus aucuparia
Fajták ismertetése:

Tovább...

Elérhetőség: Nincs készleten

Ár: 0 Ft
Iratkozzon fel, hogy értesítést kaphasson, ha a termék újra raktáron van
Szállítás időpontja

Rendelését 1-2 munkanapon belül teljesítjük, ha csak vetőmagot és könyvet rendelt!

** HA NÖVÉNYEKET IS RENDELT, akkor csak február végén-március elején várja a csomagot! Emailben újra értesítjük a szállítás pontos napjáról számlája kiállítása után.

Szállítási információ

Gyümölcsfák – Méret, csomagolás, tárolás ültetésig.

Szállítási díjak

Maximum 2 méter magas csomagot küldünk a vásárlóknak.
* Csak Tasakos vetőmagok és Könyvek rendelése esetén - 1 390 Ft

Rendelési érték szerint Szállítási költség
3 500 – 11 999 Ft között 2 500 Ft
12 000 – 29 999 Ft között 2 500 Ft
30 000 Ft-tól előreutalással maximum 3db csomag 2 500 Ft
Földlabdás növények szállítási költsége 1 850 Ft/csomag
* Ha egyéb termékek mellett földlabdás Bambuszt, Szelídgesztenyét is rendel, akkor a rendelési érték szerinti díj mellé a földlabdás csomag(ok) szállítási költsége is hozzáadódik a szállítási díjhoz!  
1 db konténeres Szelídgesztenye vagy
2 db földlabdás bambusz fér egy csomagba
4 db csomagtól a szállítási költség külön megállapodás tárgyát képezi. Ilyen esetben emailben tájékoztatjuk a szállítási költség nagyságáról.
 

Termék leírás

1 db Malus sylvestris - Vadalma - 30-40 cm
A vadalma őshonos Nagy-Britanniától kezdve Európán keresztül egészen Észak-Törökországig. Apró, fanyar, zöldessárga gyümölcsöket terem. A kesernyés-édes almák feltehetően e fajnak az ázsiai fajokkal való kereszteződésének leszármazottjai. Közepes méretű fa, magassága idős korában is kb. 8-10 méter. Tavasszal jelennek meg piros rügyekből nyíló, vonzó rózsaszínes-fehér virágai. Kis méretű, savanykás ízű, sárgászöld, néha piros színezetű gyümölcsei szeptember-októberben érnek és nagyon népszerűek. A gyümölcsből zselét, befőttet, gyümölcslevet és magas pektinanyaga miatt ideális lekvár készítésére, de a madarak is nagyon szeretik. A gyümölcs igen változó nagyságú sárga-zöld, piros színezetű, általában 2-4 cm átmérőjű és sok pektin anyagot tartalmaz. A túl nedves talajok kivételével bármilyen talajban és inkább napos fekvésben érzi jól magát. Vadalma - Malus sylvestris tulajdonságok: Virág: tavasszal nyíló, rózsaszínes-fehér színű Végleges Magasság: 10.7m - Átlagos növekedés / év : 30cm - Ajánlott ültetés Távolsága sövényként telepítve: 3-5 db méterenként - Gyümölcs: ősszel érő - Bármilyen jó vízelvezetésű meszes, agyag, agyagos vagy homokos talajokba ültethető - Száraz talajokon is jól fejlődik - Különösen a lúgos vagy semleges talajokat kedveli - Fényigény: megfelelő számára a napfényes, félárnyékos vagy árnyékos fekvés is Az olcsó szabadgyökerű növényeket csak október végétől március végéig lehet ültetni a tél közeli nyugalmi állapotban.
1 db - Fehér eperfa - 25-30 cm
10-15 méteres kerekded koronájú fa. Leveleinek egy része mélyen karéjos. Fehér, piros vagy fekete, 1,5-2,5 cm hosszú, csoportosan megjelenő gyümölcsei nyáron érnek. A gyümölcs nagyon édes, általában hiányzik belőle a fanyarság. A gyümölcsöt nyersen, vagy főzve fogyasztják. Gyümölcsét lehet enni frissen, tartósítva vagy bort készítenek belőle. Hazája Kína, ahonnan a selyemhernyók kizárólagos táplálékául szolgáló lombja miatt csempészték ki és honosították meg, először Közép-Ázsiában, majd Európában is. Hazánkban régen tömegesen ültették, főleg út menti sorfának. A századfordulón gyakori volt a falusi kertekben is, termését frissen fogyasztották vagy pálinkát főztek belőle, kemény fájából hordódonga, kocsikerék talpa készült.
2 db cserepes Pyrus pyraster, Vadkörte - 30-40 cm
A vadkörte, népies nevén vackor egész Európában, így Magyarországon is őshonos növény. A vadkörte nagyon hosszú életű és viszonylag gyors növekedésű fa. Idős korban magassága a 20-25 métert is elérheti, átlagos életkora meghaladja a 150 évet. A termőhely iránt nem igényes, hosszabb szárazságot is elvisel, fiatal korában viszont inkább napos helyet szeret. Só és szárazságtűrése miatt jól megél szikes, vagy meszes homokos talajokon. Fehér virágai március-április hónapokban nyílnak. A vadkörte gyümölcsét már a honfoglaló magyarok is gyűjtötték. A termés szeptemberben érik, akár 3,5 cm átmérőjű is lehet. A gyümölcsöt a fa alá helyezett fólia, vagy ponyva segítségével gyűjtik össze. Termése éretten kellemesen fanyar, lédús - aszalvány, vagy édeskés aromájú szörp készítésre kiválóan alkalmas. A gyümölcs elsőrendű vadcsemege.
1 db cserepes Sorbus aucuparia, Madárberkenye - 80-100 cm
10-12 méter magas laza koronájú fa, az akácra emlékeztető páratlanul szárnyalt levelekkel. Bogernyőben, májusban nyíló jellegzetes illatú virágai fehér színűek. A virágok erős illata vonzza a beporzó rovarokat, méheket. Szárított virágaiból teát készítenek. Pirosas, sárgásvörös színű 1 cm átmérőjű termései ehetőek. Gyümölcse vitaminokban gazdag, ételkészítéshez felhasználható nyersen vagy főzve. Kocsonya, szörp ivólé dzsem készíthető belőle. Az érett bogyók vonzzák a madarakat, egyik kedvenc csemegéjük. A magok begyűjtése az első fagyok után ajánlott. Az első fagy csökkenti a bogyók kesernyés ízét. A madárberkenye levelei ősszel szép narancs-pirosra színeződnek. Hazája Európától Nyugat-Szibériáig terjed, ahol bükkösök, vagy fenyvesek erdeiben találkozhatunk vele. Nedvesebb élőhelyet kedvel. Az öntözést meghálálja.

További információk
Botanikai név Malus sylvestris, Morus alba, Pyrus pyraster, Sorbus aucuparia
Kategória Fák
Megjegyzés Készletben értékesített termékek. 5 db növény szerepel a kollekcióban. 3 db cserepes + 2 db szabadgyökerű növény
Ültetési idő Késő ősztől rügypattanásig ültethető
Növény magasság Fa termetű 250 cm fölött
Ültetési tőtávolság 3-5 méter, 5-7 méter
Alkalmazás Gyümölcstermő
Növény tulajdonságok Díszes termésű
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Talán a következő termékek is érdekelhetik: