Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

A lerakatunk zárva tart JÚLIUS 11-TŐL - AUGUSZTUS 14- IG!
Az online rendeléseket folyamatosan teljesítjük ezen idő alatt!

Az Ön bevásárlókosara üres.

Málna, Málnatövek

Málna fajták, málna bokrok, málnatő árak

Fertődi narancs kétszer termő sárga málna, Fertődi zamatos málna

Megosztás !


A málna a vízigényes fajok közé tartozik. Az évi 800-1200 mm közötti csapadékú területeken termeszthető legjobb eredménnyel. A bőséges csapadék következtében málna bogyók átlagtömege 30-40 %-kal magasabb, a termésátlagok 1,5-2-szer nagyobbak, mint a kontinentális régióban. A málna alacsony hőigényű gyümölcs. A málna teljesen télálló növény. -25 C-foknál sem pusztul el. A málna, mint erdőszéli aljnövény a gyengén savanyú erdőtalajokat kedveli. Ezek jellemzője, hogy viszonylag sok csapadék hatására kilúgozódott a mész belőle., így a talaj felső része 6,0-7,0 pH-júvá válik. A málna öntermékenyülő, a jó kötődéshez szükséges az intenzív rovarjárás, elsősorban a méhek látogatása. A málna termése apró csonthéjas termés. A termések csoportosan, összefüggő terméscsoportban ülnek a vackon. Az ízletes termések állománya húsos.
A málna és a szeder évelő gyökérzettel és kétéves föld feletti hajtásrendszerrel rendelkező félcserje. A málna sarjai 1-2 méter magasságúak, a szederé pedig 3-4 méterre is megnő. A málna termőrügyei a vesszők oldalán a szeder vegyes rügyei a hosszúra megnőtt sarjak elágazásainak oldalán fejlődik. A málna és a szeder öntermékenyülő, de a jó kötődéshez szükséges az intenzív rovarjárás, a méhek látogatása.

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Szabadgyökerű növények ültetése

A cserepes növényeket a vegetációs időben (február végétől november közepéig) bármikor ültethetjük!

Nem található termék a megadott feltételekkel.