Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Szabadgyökerű növények rendelése!

Az Ön bevásárlókosara üres.

Málna, Málnatövek

Málna fajták, málna bokrok, málnatő árak

Fertődi narancs kétszer termő sárga málna, Fertődi zamatos málna

Megosztás !


A málna a vízigényes fajok közé tartozik. Az évi 800-1200 mm közötti csapadékú területeken termeszthető legjobb eredménnyel. A bőséges csapadék következtében málna bogyók átlagtömege 30-40 %-kal magasabb, a termésátlagok 1,5-2-szer nagyobbak, mint a kontinentális régióban. A málna alacsony hőigényű gyümölcs. A málna teljesen télálló növény. -25 C-foknál sem pusztul el. A málna, mint erdőszéli aljnövény a gyengén savanyú erdőtalajokat kedveli. Ezek jellemzője, hogy viszonylag sok csapadék hatására kilúgozódott a mész belőle., így a talaj felső része 6,0-7,0 pH-júvá válik. A málna öntermékenyülő, a jó kötődéshez szükséges az intenzív rovarjárás, elsősorban a méhek látogatása. A málna termése apró csonthéjas termés. A termések csoportosan, összefüggő terméscsoportban ülnek a vackon. Az ízletes termések állománya húsos.
A málna és a szeder évelő gyökérzettel és kétéves föld feletti hajtásrendszerrel rendelkező félcserje. A málna sarjai 1-2 méter magasságúak, a szederé pedig 3-4 méterre is megnő. A málna termőrügyei a vesszők oldalán a szeder vegyes rügyei a hosszúra megnőtt sarjak elágazásainak oldalán fejlődik. A málna és a szeder öntermékenyülő, de a jó kötődéshez szükséges az intenzív rovarjárás, a méhek látogatása.

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Szállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

A cserepes, edényes, konténeres növényeket tavasztól késő őszig bármikor ültethetjük!

3 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

3 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként