Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Kajszibarack

Sárgabarack, Kajszibarack gyümölcsfa oltványok

birsalma, naspolya

Bergeron Ceglédi óriás Harcot sárgabarack Pannónia kajszi Magyar kajszi

Megosztás !


A sárgabarack, kajszibarack az egyik legértékesebb, legsokoldalúbban hasznosítható gyümölcsünk. Talajban nem válogat, de legjobban meszes talajban, meleg fekvésben fejlődik.

A kajszibarack már 5000 évvel ezelőtt ismert volt és fogyasztották gyümölcsét Kínában. Európában 2000 éve honosodott meg. Egyes országokban pl. Irán, Pakisztán, Törökország még ma is jelentős a magról történő szaporítás.
Magyarország a gazdaságos kajszibarack termesztés északi határán található. A kajszibarack fajták többsége kicsi ökológiai alkalmazkodó képességgel rendelkezik. Hazánkban elsősorban a téli lehűlések okoznak nagy termésveszteségeket. A jelenlegi sárgabarack szortimentben szereplő fajták virágzási idejében mindössze 4-5 napos a különbség, valamennyi fajta virágzása alatt hasonló gyakorisággal fordul elő fagypont alatti lehűlés. A sárgabarack hő és fényigényes növény. Szárazságtűrése kiváló, öntözés nélkül is gazdaságosan termeszthető. A sárgabarack fa a kissé meszes, levegős talajokon fejlődik legjobban. Mész-szegény, savanyú talajokon nem termeszthető gazdaságosan. A kajszibarack érzékeny a magas talajvízszintre és az újratelepítésre. Csonthéjas ültetvény után 10-15 évig ne ültessünk kajszit.
Vadkajszi és myrobalan alanyon erős növekedésűek a fák, hagyományos koronaformák kialakításához 7 * 4-5 méterre kell ültetni a sárgabarack fákat.
Mandulakajszi Harcot Ceglédi óriás Ceglédi piroska sárgabarack Gönci magyar kajszi

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Szabadgyökerű növények ültetése

A cserepes növényeket a vegetációs időben (február végétől november közepéig) bármikor ültethetjük!

Nem található termék a megadott feltételekkel.