Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Kajszibarack, Sárgabarack

Kajszibarack fajták, Sárgabarack gyümölcsfa csemete, Kajszi fajták

Bergeron kajszi, Ceglédi óriás sárgabarack Gönci magyar kajszi Pannónia kajszi Rózsakajszi C.1406 gyümölcsfák

A sárgabarack, kajszi az egyik legértékesebb, legsokoldalúbban hasznosítható gyümölcsünk. Talajban nem válogat, de legjobban meszes talajban, meleg fekvésben fejlődik.

A kajszibarackot már 5000 évvel ezelőtt ismerték és fogyasztották Kínában. Európában 2000 éve honosodott meg. Egyes országokban pl. Irán, Pakisztán, Törökország még ma is jelentős a magról történő szaporítás.

Magyarország a gazdaságos kajszibarack termesztés északi határán található.

A kajszibarack fajták többsége kicsi ökológiai alkalmazkodó képességgel rendelkezik. Hazánkban elsősorban a téli lehűlések okoznak nagy termésveszteségeket. A jelenlegi sárgabarack szortimentben szereplő fajták virágzási idejében mindössze 4-5 napos a különbség, valamennyi fajta virágzása alatt hasonló gyakorisággal fordul elő fagypont alatti lehűlés.

A sárgabarack hő és fényigényes növény. Szárazságtűrése kiváló, öntözés nélkül is gazdaságosan termeszthető.

A sárgabarack fa a kissé meszes, levegős talajokon fejlődik legjobban. Mész-szegény, savanyú talajokon nem termeszthető gazdaságosan. A kajszibarack érzékeny a magas talajvízszintre és az újratelepítésre. Csonthéjas ültetvény után 10-15 évig ne ültessünk kajszit.

Vadkajszi és myrobalan alanyon erős növekedésűek a fák, hagyományos koronaformák kialakításához 7 * 4-5 méterre kell ültetni a sárgabarack fákat. Kajszibarackfa, Sárgabarack gyümölcsfa csemete vásárlás Kajszi fajták online rendelés.


A gyümölcsfákat 170 cm hosszú dobozba csomagolva szállítjuk! Ha bármelyik fa magasabb 170 cm-nél, akkor azt visszavágjuk 170 cm méretre. Gyökértől a csúcsig maximum 170 cm magas fákra számíthat

Kajszibarack, Sárgabarack fajták

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű sárgabarack gyümölcsfa oltványok október végén érkeznek lerakatunkba. Szállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

Válogasson sárgabarack csemete kínálatunkból. bergeron kajszi, magyar kajszi, mandulakajszi, gönci magyar kajszi, pannónia kajszi, ceglédi óriás kajszi

Nem található termék a megadott feltételekkel.