Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Kajszibarack

Sárgabarack, Kajszibarack gyümölcsfa oltványok

birsalma, naspolya

Bergeron Ceglédi óriás Harcot sárgabarack Pannónia kajszi Magyar kajszi

A sárgabarack, kajszibarack az egyik legértékesebb, legsokoldalúbban hasznosítható gyümölcsünk. Talajban nem válogat, de legjobban meszes talajban, meleg fekvésben fejlődik.

A kajszibarack már 5000 évvel ezelőtt ismert volt és fogyasztották gyümölcsét Kínában. Európában 2000 éve honosodott meg. Egyes országokban pl. Irán, Pakisztán, Törökország még ma is jelentős a magról történő szaporítás.
Magyarország a gazdaságos kajszibarack termesztés északi határán található. A kajszibarack fajták többsége kicsi ökológiai alkalmazkodó képességgel rendelkezik. Hazánkban elsősorban a téli lehűlések okoznak nagy termésveszteségeket. A jelenlegi sárgabarack szortimentben szereplő fajták virágzási idejében mindössze 4-5 napos a különbség, valamennyi fajta virágzása alatt hasonló gyakorisággal fordul elő fagypont alatti lehűlés. A sárgabarack hő és fényigényes növény. Szárazságtűrése kiváló, öntözés nélkül is gazdaságosan termeszthető. A sárgabarack fa a kissé meszes, levegős talajokon fejlődik legjobban. Mész-szegény, savanyú talajokon nem termeszthető gazdaságosan. A kajszibarack érzékeny a magas talajvízszintre és az újratelepítésre. Csonthéjas ültetvény után 10-15 évig ne ültessünk kajszit.
Vadkajszi és myrobalan alanyon erős növekedésűek a fák, hagyományos koronaformák kialakításához 7 * 4-5 méterre kell ültetni a sárgabarack fákat.
Mandulakajszi Harcot Ceglédi óriás Ceglédi piroska sárgabarack Gönci magyar kajszi

Szabadgyökerű növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A Szabadgyökerű növényeket szeptember elejétől lehet rendelni. Ezen növények október 20-a környékén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításukat október 20-a után kezdjük meg! A beérkező rendeléseket érkezési sorrend szerint dolgozzuk fel. A szabadgyökerű növények ültetése október 20-tól március végéig tart, kivéve, ha fagyott a talaj. Szabadgyökerű növények ültetése

5 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

5 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként