Halételek, hal receptek - Tonhalkolbászkák


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Tonhalkolbászkák

Hozzávalók:
70 dkg tonhal,
2 tejbe áztatott zsemle,
1 evőkanál reszelt hagyma,
egy csipet pirospaprika,
1 kanál vagdalt petrezselyem,
10 dkg vaj,
1 kanál zsemlemorzsa,
só,
bors,
3 evőkanál liszt,
2 tojás,
15 dkg zsemlemorzsa,
olaj a kisütéshez.
Tonhalkolbászkák elkészítése:
A tonhalat feldaraboljuk, és elkeverjük a szétmorzsolt zsemlékkel, a reszelt hagymával, pirospaprikával, petrezselyemmel, 1 kanál morzsával, vajjal, sóval, borssal, majd vékony hengereket formálunk belőle. Lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük.
Mustármártással és sós burgonyával tálaljuk.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Tonhalkolbászkák

Receptek