Angol bélszín

ANGOL BÉLSZÍN

Angol bélszín hozzávalók:

  • 1 kg tisztított bélszín
  • 3 dkg só, 3 dkg bors
  • 15 dkg zsír
  • 4 dkg mustár

Angol bélszín készítése :
Az érett bélszín hártyáját lehúzzuk, a húst megsózzuk, törött borssal fűszerezzük, egy kis mustárral megkenjük.

Serpenyőben zsírt hevítünk, és a forró zsírban a bélszín minden oldalát szép pirosra sütjük.
Közben a sütőt 10 percig teljes lángon előmelegítjük, és a bélszínt beletesszük (alsó rácsra). Kb. 30-40 percig sütjük, közben a zsírjával öntözgetjük.

Ha megsült, lapáttal kiemeljük a zsírjából, és vízfürdő fölé helyezzük egy lefedett lábosban.
Levéből pecsenyemártást készítünk, és tálalásig külön edényben tartjuk.

Közvetlenül tálalás előtt rézsútosan fölszeleteljük, és ízlésesen tálra rendezzük.