Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Ribizli fajták, Josta

Ribizli fajták, Josta eladása pirosribizli fehér fekete ribiszke és Josta árak, vásárlás

A ribiszke, ribizli nagy biológiai értékű gyümölcs, nagy mennyiségű vitamint tartalmaz, amely az ásványi sókkal együtt kedvező az emberi szervezet számára. A fekete ribiszke vitamintartalma három-ötször nagyobb, mint a piros ribiszkéé. C-vitamin tartalma állandó. Megfelelő technológiával mélyhűtéssel, nyers lében, szörp, dzsem formájában 75-95 %-a még hoszabb tárolás esetén is megmarad.
Hazánkban a piros ribiszke üzemi méretű termesztésének elterjedését a Jonkheer van Tets ribizli fajta behozatala és termesztésbe vonása segítette elő. Az ivartalan szaporítással - dugványozás, bujtás - előállított növények járulékos gyökereket képeznek. Ezek zöme a talaj 25 cm-es rétegében helyezkedik el. A föld fölötti részek a cserjetörzsből hajtanak ki. A bokrot 5-10 cm-rel a talajszint alá telepítsük, hogy életképes rügyek kerüljenek a földbe. A ribiszke természetes előfordulása erdei, erdőszéli aljnövény. A piros ribiszke nem szereti a tűző napsugárzásnak kitett déli fekvésű lejtőket. A fekete ribiszkét ne telepítsük fagyzugos területekre. A piros ribiszke számára a közepes humusztartalmú középmély 60 cm termőrétegű, középkötött talajok a legjobbak, de a szélsőséges talajviszonyok kivételével mindenhol termelhető. A talajjal szemben a fekete ribiszke igényesebb. Nagyon jól terem láptalajokon ha az nem fagyzugos terület, vagy árterületeken.

Szabadgyökerű növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A Szabadgyökerű növényeket október végén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk.  Szabadgyökerű növények ültetése

Nem található termék a megadott feltételekkel.