Zserbószelet elkészítése, Sütemény receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sütemény receptek - Zserbószelet


Sütemények

ZSERBÓSZELET

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 tojás, 2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
tejföl;

töltelék :
baracklekvár,
tej,
20 dkg dió,
20 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
rum.

Zserbószelet elkészítése:

A lisztet a vajjal eldolgozzuk (ha margarint használunk, akkor még egy evőkanál zsírt is tegyünk bele).
Hozzátesszük a porcukrot, a tojássárgákat, egy egész tojást, a langyos tejben feloldott élesztőt és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, és három cipóra osztjuk.
A cipókból tepsi nagyságú lapokat nyújtunk.
A kinyújtott lapokat megkenjük baracklekvárral, majd egyenletesen rászórjuk a tölteléket.
Töltelék:
a darált diót elkeverjük a porcukorral és a kakaóval. (A töltelék egyik felét rászórjuk az első baracklekvárral megkent tésztalapra; arra helyezzük a második tésztalapot; azt is baracklekvárral kenjük meg, mielőtt ráhintjük a töltelék másik felét.)
Mindkét tésztalapot - miután a tölteléket elosztottuk rajta - meglocsoljuk egy kevés rummal. A harmadik tésztalappal lefedjük, és kb. egy órán át meleg helyen pihentetjük.
Előmelegített sütőben sütjük, közepes tűznél.
Mire a tészta kisül és kihűl, 6 dkg csokoládét egy kis vízzel és 4 dkg cukorral sűrűre főzünk, majd a tűzről levéve, rögtön elkeverjük 5 dkg vajjal, a tészta tetejére öntjük, és késsel egyenletesen elsimítjuk rajta.
A tepsiben hagyjuk a tésztát, és néhány óra múlva hosszúkás szeletekre vágjuk.

<<< sütemény receptek


zserbószelet, finom sütemény receptek, piskóta, béles, lepény, krémes, túrós, mákos, diós sütemények, palacsinták, torták, kelt tészták, édesség, torta receptek

Zserbószelet

Go to top of page