Töltött vesepecsenye

Töltött ételek  

Töltött vesepecsenye, Hozzávalók:

1 kg vesepecsenye,
20 dkg csirkehús (zúzát, májat is tehetünk hozzá),
15 dkg gomba,
5 dkg zsemlemorzsa,
só,
1 dkg törött bors,
petrezselyem,
szerecsendió,
5 dkg vaj,
2 tojássárgája,
3 dl olaj,
5 dkg sonka,
4 egész tojás,
80 dkg burgonya.
Töltött vesepecsenye I. készítése :
A bélszínt hosszában kétszer bevágva kiterítjük, megsózzuk, vékonyan megkenjük mustárral és megtöltjük. A vajban a gombát a sonkával, a kicsontozott csirkehússal megpároljuk. Megdaráljuk, és két tojásból készített rántottával elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és zsemlemorzsát hintünk rá. Egyenletesen rákenjük a bélszínre és feltekerjük.
Forró olajban megforgatjuk, egy kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk, zsírjára sütjük, és burgonyarapogóssal tálaljuk.
A kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a vajat, a szerecsendiót. Hengereket formázunk belőle, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva, forró olajban ropogósra sütjük.