Töltött ponty sütve

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

TÖLTÖTT PONTY SÜTVE, Hozzávalók:
kb. 1,5 kg-os ponty,
1 tejbe áztatott zsemle,
2 tojás,
1 csomó petrezselyem,
reszelt sajt,
vaj,
szardellapaszta,
hagyma,
citromhéj,
só, törött bors, zsír.

Töltött ponty sütve elkészítése:

A megtisztított ponty fejét levágjuk, és a fej helyén maradt nyíláson át kibelezzük.

A hal fejét, ikráját vagy tejét, máját egy kevés zsírban sóval, borssal megpároljuk, majd átpasszírozzuk.

Hozzáadjuk a tejbe áztatott, szintén átpasszírozott zsemlét, egy kevés reszelt hagymát, szardellapasztát, reszelt citromhéjat, finomra vágott petrezselymet és az egész tojásokat.

Jól összekeverjük, és megtöltjük vele a halat. Jól kivajazott tűzálló tálba helyezzük, a tetejét megöntözzük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal.Sütőben kb. 1/2 órán át sütjük.

Burgonyapürével tálaljuk.

Töltött ponty sütve