Töltött paprika

Töltött paprika, Hozzávalók:

40 dkg sertéshús,
10 zöldpaprika,
5 dkg zsír,
1 fej vöröshagyma,
egy gerezd fokhagyma,
3 dkg só,
egy késhegynyi törött bors,
2 tojás,
10 dkg rizs;
mártáshoz:
2 kis doboz paradicsompüré,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
7 dl csontié,
egy fej hagyma,
só,
1 csomó zellerzöld.
Töltött paprika elkészítése:
A megmosott zöldpaprikát lecsurgatjuk, magházát eltávolítjuk, ismét megmossuk, leszikkasztjuk. Közben elkészítjük a paradicsommártást, és amíg forr, összeállítjuk a tölteléket és betöltjük.

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a rizst, a kevés zsírban megfuttatott, apróra vágott vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, és a tojással, az ízesítőanyagokkal együtt alaposan összekeverjük.

A töltésnél hagyjunk helyet a növekedésre; ne töltsük se lazára, se túl keményre. A kész paradicsommártásba beletesszük a töltött paprikákat, és lefedve, mérsékelt tűzön pároljuk.
Mártás: világos rántást készítünk, belekeverjük a pürét, egy kissé átpirítjuk benne, majd csontlével (vízzel) fölengedve simára keverjük. Ízesítjük.

Töltött ételek