Tökfőzelék

  • Frissítve: 2023-09-02  

Zöldséges ételek , Kapros ételek

Tökfőzelék, Hozzávalók:

1,2 kg gyalult tök,
5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
2 dkg hagyma,
1/2 kávéskanál pirospaprika,
1 evőkanál vágott kapor,
1-2 evőkanál ecet,
2 dl tejföl,
3 dkg só,
esetleg egy kevés cukor.

Tökfőzelék elkészítése:

*

Világos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól megpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, hozzáadjuk a paprikát, azzal is jól elkeverjük.

A rántást akkora lábasban készítsük, amibe a tök is belefér.

Az elkészült rántásba lesózás nélkül belekeverjük a tököt, melyet előzőleg 1 kávéskanál ecettel megpermeteztünk.

A rántásban mérsékelt lángon, állandó keveréssel, jól megpároljuk a tököt, megsózzuk.

Most adjuk hozzá a cukrot is.

A kész főzelékbe belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk és tálaljuk.

Többnyire sertéshúshoz adjuk.

Burgonya főzelék
Édeskáposzta főzelék
Finomfőzelék
Karalábé főzelék
Kelkáposzta főzelék