Tojásos-szalonnás töltött paradicsom

Tojásos-szalonnás töltött paradicsom, Hozzávalók:

8 tölteni való paradicsom,
16 dkg füstölt szalonna (8 szelet),
5 tojás,
só,
hagyma,
törött bors,
zsír,
liszt,
tejföl.

Tojásos-szalonnás töltött paradicsom elkészítése:

A szép nagy fej hagymát vékony karikákra vágjuk, gyengén megsózzuk, egy kevés liszttel megszórjuk, jól összekeverjük, majd egy serpenyőben, jó forró zsírban, piros-ropogósra sütjük.

(Ugyanúgy, mint a rostélyos hagymát.) Leszűrjük, és melegre tesszük.

Ezután 8 kis szelet füstölt szalonnát kakastaréjszerűen bevagdalunk, és serpenyőben megsütjük.

Zsírjából kiszedve ugyancsak melegre tesszük tálalásig.

Ezután a tojásokat egy zománcozott serpenyőbe vagy lábosba ütjük.

Hozzáadunk fél dl édes tejfölt, megsózzuk, ízlés szerint egy kis törött borssal is ízesíthetjük, és habverővel, állandó keveréssel, mérsékelt tűzön vagy vízgőzön sűrű habart tojást készítünk belőle.

Ezzel töltjük meg a kivájt és előfűszerezett paradicsomokat, és egy csepp szalonnazsírral megöntözve megsütjük őket.

A sütőből kivéve elosztjuk rajtuk a pirított hagymát és a kakastaréjokat, és azonnal, forrón tálaljuk.

Fejes salátát adunk hozzá.

Tojásos-szalonnás töltött paradicsom

    Tojáspörkölt     Tojásropogós     Töltött tojás     Töltött tojás casino módra     Töltött tojás kelkáposztával vagy fehérkáposztával