Tojásos-szalonnás töltött paradicsom
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
Tojásos-szalonnás töltött
paradicsom, Hozzávalók:
8 tölteni való paradicsom,
16 dkg füstölt szalonna
(8 szelet),
5 tojás,
só,
hagyma,
törött bors,
zsír,
liszt,
tejföl.
Tojásos-szalonnás
töltött paradicsom elkészítése:
A szép nagy fej hagymát vékony karikákra
vágjuk, gyengén megsózzuk, egy kevés liszttel megszórjuk, jól összekeverjük, majd
egy serpenyőben, jó forró zsírban, piros-ropogósra sütjük. (Ugyanúgy, mint a rostélyos
hagymát.) Leszűrjük, és melegre tesszük. Ezután 8 kis szelet füstölt szalonnát
kakastaréjszerűen bevagdalunk, és serpenyőben megsütjük. Zsírjából kiszedve ugyancsak
melegre tesszük tálalásig.
Ezután a tojásokat egy zománcozott serpenyőbe vagy
lábosba ütjük. Hozzáadunk fél dl édes tejfölt, megsózzuk, ízlés szerint egy kis
törött borssal is ízesíthetjük, és habverővel, állandó keveréssel, mérsékelt tűzön
vagy vízgőzön sűrű habart tojást készítünk belőle. Ezzel töltjük meg a kivájt
és előfűszerezett paradicsomokat, és egy csepp szalonnazsírral megöntözve megsütjük
őket. A sütőből kivéve elosztjuk rajtuk a pirított hagymát és a kakastaréjokat,
és azonnal, forrón tálaljuk.
Fejes salátát adunk hozzá.
Tojásos-szalonnás töltött paradicsom