Tojásos rudacskák

TOJÁSOS RUDACSKÁK, Hozzávalók:

10 dkg liszt,
10 dkg vaj,
5 dl tej,
7 tojás,
só,
20 dkg zöldborsó (mirelit),
zsemlemorzsa,
1 dl olaj.

Tojásos rudacskák elkészítése :

A vajból és lisztből rántást készítünk, föleresztjük a tejjel, és sűrűre főzzük.

Egy egész tojással és két tojássárgájával, sóval elkeverjük és kihűtjük.

Négy kemény tojást kockákra vágunk, és összekeverjük az egy kevés zsiradékban enyhén megpárolt zöldborsóval és a besamellel.

Morzsával hintett deszkán kis rudacskákat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Tojásos rudacskák

    Tojásos spárga     Tojásos-szalonnás töltött paradicsom     Tojáspörkölt     Tojásropogós     Töltött tojás     Töltött tojás casino módra