Tengerészhús

  • 2019-11-26

Tengerészhús, Hozzávalók:

80 dkg marhahús (rostélyos, felsál vagy vesepecsenye),
2 közepes fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
olaj,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 kiskanál mustár,
egy csipet kakukkfű,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
4 dl vörös bor,
2 dl húsleves,
6 tojás,
2 dkg zsír.
Tengerészhús készítése :
A húst vékony, hosszúkás metéltre vágjuk. Serpenyőben, egy kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a fokhagymát, a húst, majd nagy lángon lepirítjuk, és sütés közben megszórjuk liszttel.
Ráöntünk 3-4 dl vörös bort, megsózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1-2 dl húslevest is, majd fedő alatt puhára pároljuk. A gombát fölszeletelve zsiradékban megpároljuk, zsírjára sütjük, megszórjuk petrezselyemmel, és a húshoz adjuk. ízesítjük egy kanál paradicsompürével és mustárral. A tál közepébe tojásrántottát helyezünk, körülrakjuk a hússal, és rizskörítéssel tálaljuk.