Tejfölös bableves

Tejfölös bableves hozzávalók:

30 dkg vegyes csont,
20 dkg vegyes zöldség,
20 dkg száraz bab,
2 dkg só,
4 dkg zsír,
10 dkg liszt,
3 dkg vöröshagyma,
1 dkg fokhagyma,
1 g pirospaprika,
2 dl tejföl,
csipetke

Tejfölös bableves elkészítése:

A száraz babot a felhasználás előtti napon beáztatjuk. Másnap jól átmossuk. Zöldséges csontlében, vagy ha van, füstölthúslében tesszük fel főni.

Egy kevés zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, pirospaprikával, sóval, simára dörzsölt fokhagymával fűszerezzük, és a forrásban levő levesbe tesszük.

Világosbarna (pirospaprikával fűszerezett) rántást készítünk, ezt hideg vízzel és tejföllel simára keverjük.

Ha a bab puha, a levest berántjuk. Fűszerezzük, utánasózzuk, ízlés szerint egy kevés ecettel ízesítjük. Csipetkét főzünk bele

<<< Levesek

Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás