Szűzpecsenye - Szűzpecsenyéből készült ételek

Rablóhús nyárson

A különféle anyagokat négy egyenlő részre osztjuk, vékony szeletekre vágva (kb. 4 cm-es szeletkékre). Sózzuk, megborsozzuk, majd kb. 15 cm hosszú hurkapálcikákra fűzzük. A marhahús mellé szalonna, utána hagyma következzék. A két végén gombafejjel fejezzük be. Megszórjuk liszttel, és forró, bő olajban pirosra sütjük. Hasábburgonyával és vegyes salátával tálaljuk....

Cigánypecsenye

A bélszín t és a szűzpecsenyét fölszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, nagyon vékonyan mustározzuk (lehetőleg 1-2 nappal előbb), és egyforma érmécskéket vágunk belőle (kb. 4 cm-es). Fölszeleteljük ugyanilyen darabokra a sonkát, szalonnát is, a kolbászt kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.

Göngyölt szűzpecsenye

Hozzávalók: szűzpecsenye (kb. 80 dkg) csirkemáj zúza vöröshagyma olaj húsleves vörösbor só, fehérbors, szegfűbors pirospaprika paradicsompüré
A szűzpecsenyét hosszában kissé bevágjuk, hogy szétterítve, vékonyan kiverve szép nagy szeleteket kapjunk.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 8 szelet szűzpecsenye, karaj vagy lapocka olaj kiskanál majoránna, só, törött bors húsleveskocka burgonya gerezd fokhagyma kiskanál pirospaprika A hússzeleteket vékony csíkokra vágjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük.

Kapuvári bicskás szelet

Hozzávalók: szűzpecsenye bélszín olaj burgonya só bors szegfűbors
A szűzérméket hirtelen, egy kevés olajban megsütjük. A bélszínszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és két bélszínszelet közé egy szűzérmét helyezve angolosan megsütjük. Sós burgonyával tálaljuk.