Svéd vesepecsenye

  • 2019-11-26

Svéd vesepecsenye, Hozzávalók:

8 szelet vesepecsenye,
1 mokkáskanál törött bors,
só,
5 dkg margarin,
1/2 dl Húsleves,
1 dl tejszín,
1 kanál mustár,
80 dkg burgonya,
2 evőkanál zsemlemorzsa.
Svéd vesepecsenye készítése :
A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, majd jól beleverjük a húsba.
Forró margarinban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük.
A pecsenyeléhez teszünk1/2 dl húslevest, 1 dl tejszínt, 1 kanál mustárt, felforraljuk, és a tálra helyezett hússzeletekre öntjük.

A jól megmosott burgonyákat keresztben majdnem végig bevagdaljuk, sütőlemezen, margarinnal locsolgatva, szép pirosra sütjük. Ha pirulni kezdenek, enyhén megszórjuk őket zsemlemorzsával is. (Ha van, tehetünk a mártásba 1 kanál szóját is.)

Hajdúsági bélszín
Barceloniai bélszín szeletek
Bélszín szalonnával tűzdelve
Bélszín örmény módra