Stefánia torta

  • Frissítve: 2023-09-02  

STEFÁNIA-TORTA, Hozzávalók:

50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 tojás,
cukor,
sütőpor;
krém:
1 liter tej,
30 dkg cukor,
10 dkg liszt,
6 dkg kakaópor,
30 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor.

Stefánia-torta elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és belemorzsoljuk a margarint.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd a tejjel összegyúrjuk, hat részre osztjuk, és egyenlő nagyságú kerek vagy téglalap alakú formára nyújtjuk.
Egyenként világosra sütjük.

Krém:

a lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot simára keverjük a tejjel.
Kis lángon folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadagoljuk a kihűlt krémet.
Ezzel töltjük meg a lapokat, és vékonyan bevonjuk a torta oldalát, tetejét.
Végül meghintjük porcukorral elkevert kakaóval.

<<< Torta receptek

  stefánia-torta,

Stefánia-torta