Spárga krémleves

Spárgás ételek

Hozzávalók

  • 50 dkg csont
  • 10 dkg vegyes
  • zöldség
  • 50 dkg spárga
  • 6 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 1 zsemle
  • só, cukor

Spárga krémleves elkészítése

A csontból, a zöldségből erős csontlevet főzünk ( kb. 6 dl -t), leszűrjük, és ebben puhára főzzük a megtisztított, megmosott, apróra darabolt spárgát.

Négy dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk a levest.

Szőrszitán átpasszírozzuk, majd visszatéve a tűzre, hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Utánaízesítjük.

A zsemlét kis kockákra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk a maradék vajban.
Tálalás előtt a levesbe öntjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, majd tálaláskor a pirított zsemlekockát. Forrón tálaljuk.

Spárga receptek