Sertésborda parasztosan, Sertés receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sertés receptek - Sertésborda parasztosan


Sertés receptek <<< sertésborda, karaj receptek

SERTÉSBORDA PARASZTOSAN

Hozzávalók:

1 kg karaj,
2,5 dkg só,
5 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg hagyma,
1 kg burgonya,
1 csomó petrezselyem

Sertésborda parasztosan elkészítése

A karajszeleteket hirtelen sültnek elkészítjük, és egy lábosban körberakjuk.
A zsír egy részét leszűrjük, a kisebb részt forró vízzel átforralva a szeletekre öntjük, jól átforraljuk velük, és tálalásig mérsékelt tűzön tartjuk.
Közben a leszűrt zsírt felhevítjük, és az apró kockákra vágott füstölt szalonnát félig átsütjük benne.
Ekkor beletesszük a kisebb cikkekre vágott hagymát, az egészet szép rózsaszínűre pirítjuk, és a zsírt leszűrjük róla.
Ebben a zsírban ropogósra sütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, itatósra szedjük, és összekeverjük a megpirított szalonnás hagymával, megsózzuk, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel összerázzuk (keverni nem szabad).
Azonnal forrón tálaljuk.
Az előmelegített tál közepére helyezzük a sertésbordákat, ízlésesen ráhelyezzük a burgonyás keveréket, és a pecsenyemártással körülöntjük.
Idénysalátával díszítjük.

<<< sertésborda, karaj receptek

sertésborda parasztosan, sertéshús receptek karaj, tarja, borda, csülök, dagadó lapocka oldalas, rántott húsok, pecsenyék, sütés, főzés, sertéshúsból készült ételek

Sertésborda parasztosan


Go to top of page