Ponty pörkölt

Halételek

Pontypörkölt, Hozzávalók:

1 kg ponty,
12 dkg hagyma,
0,5 dl olaj,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 dkg pirospaprika,
só.

Ponty pörkölt elkészítése:

A halat megtisztítjuk és lemossuk, filézzük. (A gerincről lefejtjük a húst.)

Kétujjnyi széles darabokra szeleteljük, jól megsózzuk, és félretesszük.

A hagymát apróra vagdaljuk, és a forró olajban megpirítjuk, hozzátesszük a feldarabolt paradicsomot, zöldpaprikát, és együtt pirítjuk egy darabig.

Azután a hal fejét, gerincét és belsőrészét hozzáadva 1/2 dl vízzel hallevet főzünk, megsózzuk, és meghintjük pirospaprikával.

A feldarabolt halat tepsibe teszszük, megöntözzük a hallével, és a sütőben puhára pároljuk.

Karikára vágott zöldpaprikával és galuskával tálaljuk.

Pontypörkölt