Parajfőzlék elkészítése

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Zöldséges étel receptek - Parajfőzelék




Zöldséges ételek

Parajfőzelék

Hozzávalók:

1 kg paraj,
3 dkg só,
8 dkg zsír,
12 dkg liszt,
1 1 tej,
1 gerezd fokhagyma,
egy késhegynyi törött bors,
Vegeta,
2 áztatott zsemle

Parajfőzelék elkészítése :

A megtisztított, megmosott parajt forrásban levő, enyhén sós vízbe tesszük, és fedő nélkül, a forrástól kezdve 2-3 percig forraljuk. Majd fehér rántást készítünk, beletesszük a darált parajt, a péppé szétnyomott fokhagymát, a zsemléket és egy evőkanál Vegetát. Tejjel felöntve simára keverjük, megsózzuk, és kevergetve jól összeforraljuk. Tojással, bundás zsemlével, különféle sültekkel egyaránt tálalható.

<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Parajfőzelék



Go to top of page