Paradicsomleves

Paradicsomleves hozzávalók:

50 dkg vegyes csont,
30 dkg vegyes zöldség,
20 dkg paradicsompüré,
4 dkg zsír,
2 dkg só,
5 dkg hagyma,
5 dkg cukor,
1 csomó zellerzöld ;
betéthez:
2 zsemle,
2 dkg zsír

Paradicsomleves elkészítése

A megmosott csontot hideg vízben föltesszük főni. Felforrás után megsózzuk, zöldségeljük, hozzáadjuk a hagymát, zellerzöldét. Újból felforraljuk, majd lassú, egyenletes forralással kb. 2-3 órán át főzzük.

A húslevessel azonos módon szűrjük le. A zöldséges csontlevet a paradicsompüré kétharmad részével elkeverjük.

Forrni tesszük. Közben elkészítjük a fehér rántást. Zsírt olvasztunk, belekeverjük a lisztet, addig keverjük takaréklángon, amígkifehéredik, habzik.

Levéve hozzáadjuk a paradicsompüré megmaradt harmadrészét, rövid ideig lángra téve pirítjuk, majd újból levéve fölengedjük hideg vízzel, és simára keverjük.

A forrásban levő leveshez adjuk, a leves állandó keverése mellett. Gyorsan felforraljuk, majd takarékra téve jól kiforraljuk.

Közben cukrozzuk.
A szikkadt zsemléket 1 cm-es kockákra vágjuk, és zsírral megkent sütőtepsin középmeleg sütőben megpirítjuk.


<<< Levesek


Paradicsomos csirke
Paradicsomos karfiolsaláta
Paradicsomos stefánia