Ököruszály leves

Ököruszályleves, Hozzávalók:

1 kg ököruszály,
20 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
só,
bors,
majoránna,
babérlevél,
bazsalikom,
rozmaring,
kakukkfű,
1,5 l erőleves,
0,5 dl sherry vagy konyak,
5 tojás.
Ököruszályleves elkészítése:
Az ököruszályt tepsiben, zöldségágyon szétterítjük, megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük az összes fűszerféléket, és erős tűzön megpirítjuk. Átszedjük egy fazékba, és felengedjük 1,5 l erőlevessel, majd puhára főzzük.
A megfőtt ököruszálydarabokból kiszedjük a csontot, a levesben főtt zöldséget kis kockákra vágjuk.
Csészében tálaljuk. Sherryvel és konyakkal ízesítjük, és tojásgombócot adunk hozzá.
(A főtt tojássárgáját áttörjük, majd nyers tojássárgájával kötjük.)

<<< Levesek

Ököruszályleves