Nagy indián fánk

  • Frissítve: 2023-09-02  

Nagy indiánfánk, Hozzávalók:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
egy késhegynyi szódabikarbóna,
6 evőkanál liszt;
töltelék:
3 dl tejszín,
3 evőkanál porcukor;
máz:
1 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
kevés víz,
2 dkg vaj.
Nagy indiánfánk elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral, szódabikarbónával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojások keményre vert habját. Kikent tortaformában megsütjük, ha kihűlt, a tetejéről egy ujjnyi vastag szeletet levágunk, és a megmaradt rész belsejét kikaparjuk.
Ezt a kikapart, összemorzsolt piskótát összekeverjük a felvert tejszínhabbal, 3 evőkanál porcukorral, visszatöltjük az üregbe, és a levágott lapot visszahelyezzük.
Keserűcsokoládé-öntettel vonjuk be, melyet úgy készítünk, hogy 1 evőkanál kakaót 2 evőkanál cukorral és egy kevés vízzel sűrűre főzünk, majd a tűzről levéve simára keverünk benne 2 dkg vajat, langyosan öntjük az indiánerbombára, amikor megdermedt, tálalhatjuk.

Nagy indiánfánk