Meggy mártás

  • Frissítve: 2023-09-02  

   Mártások

MEGGMÁRTÁS, Hozzávalók:

70 dkg (mirelit) meggy,
1,5 dl tejföl,
10 dkg kristálycukor,
6 dkg liszt,
egy fél citrom,
5 g törött fahéj,
5 g szegfűszeg, só

Meggymártás készítése

A vizet a cukorral, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal felforraljuk.

Beletesszük a kimagozott meggyet, néhány percig főzzük (a kiolvadt meggy levét is felhasználjuk).

Lisztből a tejföllel simára kevert habarást készítünk, és a forrásban levő megygyet behabarjuk.
Három-négy percig forraljuk, utánaízesítjük, néhány csöpp citromlevet is teszünk bele.

Hidegen vagy melegen tálaljuk főtt húshoz.

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves
Gombócleves