Meggymártás elkészítése, Mártások

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Meleg mártások - Meggymártás


Mártások

MEGGYMÁRTÁS

Hozzávalók:

70 dkg (mirelit) meggy,
1,5 dl tejföl,
10 dkg kristálycukor,
6 dkg liszt,
egy fél citrom,
5 g törött fahéj,
5 g szegfűszeg, só

Meggymártás készítése

A vizet a cukorral, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal felforraljuk.
Beletesszük a kimagozott meggyet, néhány percig főzzük (a kiolvadt meggy levét is felhasználjuk).
Lisztből a tejföllel simára kevert habarást készítünk, és a forrásban levő megygyet behabarjuk.
Három-négy percig forraljuk, utánaízesítjük, néhány csöpp citromlevet is teszünk bele.
Hidegen vagy melegen tálaljuk főtt húshoz.

<<< mártások



MEGGYMÁRTÁS MÁSKÉPP

MEGGYMÁRTÁS MÁSKÉPP

Érdemes kipróbálni

Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves
Gombócleves
Francia spagetti
Francia zellersaláta
Görög beefsteak
Görög sültkolbász
Indiai húsgombóc
Itáliai rakott makaróni
Káposztás lángos
Kelt csöröge barackízzel
Különleges vegyes saláta

Go to top of page