Meggyes lepény elkészítése, Sütemény receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sütemény receptek - Meggyes lepény

Sütemények

Meggyes lepény

Hozzávalók:

30 dkg liszt,
5 dkg vaj,
2 tojás,
14 dkg cukor,
1,5 dl tej,
1 sütőpor,
citromhéj,
50 dkg meggy
Meggyes lepény elkészítése:
A tojásokat, a porcukrot, a vajat habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, összekeverjük egy sütőporral, reszelt citromhéjjal és a liszttel. Belekeverjük a kimagozott meggyet, és nem nagy, jól kizsírozott tepsibe öntjük.
(A meggyet szórhatjuk a tetejére is.)
Aranysárgára sütjük, fölszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

<<< sütemény receptek

Meggyes lepény
Mazsolás tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás rétes
Mazsolás almahab
Mazsolás vajas sütemény
Mazsolás csirke

Fel az oldal tetejére