Máltai halleves

  • Frissítve: 2023-09-02  

Máltai halleves, Hozzávalók:

50 dkg halfilé,
5 dl fehér bor,
2 babérlevél,
2 szegfűszeg,
5 dkg liszt,
4 dkg vaj,
2 kanál paradicsompüré,
1 fej hagyma,
1 sárgarépa,
só,
bors,
2 kanál olaj.

Máltai halleves elkészítése:

A kockára vágott halat 1 l vízben, a borral együtt, 15 percig pároljuk, majd fűszerezzük.

Ezután a halat óvatosan kiszedjük a léből.

A répát és a hagymát az olajban megpároljuk, és ha megpuhult, hozzáadjuk a lisztet, majd a paradicsompürét, ezzel jól elkeverjük.

A keveréket a halléhez adjuk, felfőzzük, s ha kell, még fűszerezzük, majd ráöntjük a kiszedett halkockákra.

<<< Levesek

Máltai halleves