Mákos cipó

  • Frissítve: 2023-09-02  

Mákos cipó, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
egy fél sütőpor,
egy kevés fahéj,
2 1/2 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliás cukor,
2 tojás;
töltelék:
25 dkg darált mák,
egy kevés tej,
fahéj,
1/2 csomag vaníliás cukor,
citrom és rum ízlés szerint,
18 dkg cukor.
Mákos cipó elkészítése:
A fenti hozzávalókat tésztává gyúrjuk, két cipóba osztjuk, kinyújtjuk, és a töltelékkel megtöltjük, a tésztával jól befedjük, zsírral megkenjük, és kb. 40 percig közepes tűznél sütjük.
Töltelék:
a darált mákot tejjel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral kevert cukorral könnyen felfőzzük, ha kihűlt, tetszés szerint citrommal és rummal ízesítjük.

Mákos cipó