Májkrém leves

Májkrémleves, Hozzávalók:

30 dkg marhacsont,
leveszöldség,
2 kanál zsír,
egy kisebb fej vöröshagyma,
2 doboz májkonzerv,
só,
bors,
1 dl tej,
1tojássárgája.
Májkrémleves elkészítése:
A marha ritkacsontból (amit főzés előtt a sütőben egy kissé megpirítunk) és a leveszöldségből, 1,5 l vízzel a kuktában csontlevest készítünk.
Közben 2 kanál zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a májkonzervek tartalmával együtt néhány percig pároljuk. Megsózni nem szabad, de hintsük meg borssal. Amikor egy kissé lepirult, meghintjük liszttel, majd föleresztjük a szitán átszűrt csontlével.
Egy dl tejben elkeverünk 1 tojássárgáját, a levest levesszük a tűzről, és folytonos keverés közben hozzáadjuk, utána tálaljuk.

<<< Levesek