Lucskos káposzta - Káposztás ételek

Lucskos káposzta hozzávalók:

1 kg sertésoldalas,
1 kg fejes káposzta,
só,
törött bors,
borsikafű,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
kapor,
1 dl bor.

Lucskos káposzta elkészítése :

Az oldalast kétujjnyi szélesre feldaraboljuk. Megsózzuk, egy kevés olajban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk.

Teszünk rá borsikafüvet, 3-4 szál kaprot, majd a borral és vízzel fölengedve pároljuk.

Ha félig megpuhult, rátesszük a metéltre vágott káposztát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Egy kicsit megborsozzuk.

Két evőkanál olajból és egy evőkanál lisztből rántást készítünk, és besűrítjük vele a káposztát.

Lucskos káposzta