Lángoló marhasült - Marhahúsos receptek

  • 2019-11-26

Lángoló marhasült, Hozzávalók:

75 dkg marhahús (vesepecsenye vagy hátszín),
só,
bors,
1 dl olaj,
16 dkg máj,
2 alma,
8 szelet pirított fehér kenyér,
1 dl cseresznyepálinka.

Lángoló marhasült készítése :

A marhahús szeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.

A sertés- vagy kacsamájat szeletekben enyhén megsütjük.

Az almát fölszeleteljük, magházát eltávolítjuk, és az almát vajban megpároljuk.

Egy kevés cukrot is tehetünk rá.

A pirított kenyérszeletekre ezután teszünk egy szelet sült húst, erre egy szeletke májat, majd párolt almát.

Leöntjük cseresznyepálinkával, és az asztalra helyezve meggyújtjuk.