Koppenhágai omlett - Tojás receptek

KOPPENHÁGAI OMLETT, Hozzávalók:

50 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
8 tojás,
só, bors, kakukkfű, bazsalikom, pirospaprika,
4 virsli,
4 szelet sonka,
1 paradicsom,
zöldpetrezselyem,
metélőhagyma,
tejszín.

Koppenhágai omlett elkészítése :

A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és a kockára vágott főtt burgonyát, és fűszerezzük.

A tojásokat összekeverjük a tejszínnel és a burgonyával, és négy omlettet sütünk a masszából.

A virsliket egy-egy sonkaszeletbe csavarjuk, és forró zsírban átsütjük.

Fogvájóval az omlettekre szúrjuk.
Paradicsomkarikákkal díszítjük.

Köretnek reszelt sárgarépával elkevert uborkasalátát adjunk.

Koppenhágai omlett

    Különleges omlett     Májas töltött tojás